Kjartan Gaulfossen & Erlend Smithee

gaulfossen_smithee_2

Kjartan Gaulfossen og Erlend Smithee begynte å lage musikk sammen tidlig på 2000-tallet, med base på bussen mellom Gauldal og Orkdal, og senere København og Trondheim.

Gaulfossen bor og jobber i Oslo, men har tatt med seg navnet fra elvestryket hjemmefra. Rapperen opererer også som fjerdedel av gruppa Conurbia, sammen med Mounir Emil, Nebil og Sistemann, og har i den forbindelse sluppet blant annet Trailerpark Whiskey i 2009 og Plussgrader i 2010. I 2013 kom samarbeidet Nordstjerna EP med rapper/produsent Delario. Med Conurbia har Gaulfossen også spilt konserter i årevis, blant annet på Storåsfestival og Pstereo.

Erlend Smithee er utdannet ved musikkteknologi på NTNU og driver Stundom Records. Erlend har gitt ut flere instrumentalprosjekter, bl.a. som medlem av produsent-trioen Beatboys, sammen med Ionious og Harald Kindseth. I tillegg har han produsert flere utgivelser for Oppkast ala Kart.

Som duo ble det ikke mye ferdig musikk før slutten av 2000-tallet. Mye knoting, prøving, feiling, spilling og lok, ble etter hvert til EP-utgivelsene Sirkla (2012) og Siden neste gang (2013), og debutalbummet Rein by i 2015.

Bilde. (Høyreklikk + lagre som.)
Foto: Ragna Vorkinnslien

Kontakt: mail@stundom.com