Oppkast ala kart

oppkast bilde 1

Oppkast ala kart liveOppkast ala kart er en rapper fra Tillerbyen i Trondheim. Med inspirasjon fra alt fra Mf Doom og El-P, til Tom Waits og Alf Prøysen har utrykket blitt meget allsidig. Mye særpreg i både stemme og penn, og et ønske/fascinasjon om/for å finne ut hva som kan oppstå fra en ide, en tanke. Uvissheten i hva man kan ende opp med å lage er meget fascinerende. Det er mye fokus på tekst, og han har skapt sitt eget språkunivers som man kan lære seg å kjenne, og kjenne seg igjen i.

Musikkinteressen har vokst i takt med sjel og kropp, og interessen for rap og raptekster har bare blitt større siden ungdomstida. Da han ble kjent med Erlend Smithee i 2009 oppsto etter hvert muligheter for å teste seg i studio. En låt her og der ble til ep-en «Pratkick»(2012), og siden har det gått slag i slag med diverse utgivelser fra mannen med det flatterende navnet. Det har blitt mange konserter, mest i Trondheim, men også i Bergen og Oslo. Utrykket på scenen er ekte og ydmykt, og bygges ved å skape en god tone med publikum, riktig så trivelig.

Oppkast ala kart er også grunnlegger av plateselskapet Stundom Records sammen med Erlend Smithee, som nå også har fått Aleksander Schei med på laget. Konserter under banneren Stundom Sessions er noe å se opp for i årene framover, med fokus på gode og varierte musikkopplevelser til en rimelig penge.

Våren 2016 kommer debutalbumet «Gilde» ting i samarbeid med Oslo-baserte «Hella Rev».

Foto 1, foto 2 (høyreklikk + lagre).

Foto 1: Ulendehval
Foto 2: Karl Erik Andresen

 

Diskografi:

Omfavn (ep 2015)
Lunefull (ep 2014)
Blind Høne (ep 2014)
Uhøytidelig (ep 2013)(vinyl)
Pratkick (ep 2012)

Video: Oppkast ala kart – Blind høne

Video: Oppkast ala kart – Bare kule flows